Премиерът: „Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора“


Премиерът: „Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора“
Снимка: Пресцентър на МС
04 Август 2020, Вторник


На този етап извънредно положение заради коронавируса не се налага – категорични са Бойко Борисов,  здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Автор: Десант

„Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора“ - това обяви премиерът Бойко Борисов по повод разпространяването на фалшиви новини за затягане на мерките и за въвеждане на извънредно положение.

На този етап извънредно положение не се налага – това становище споделят както министър-председателя, така и здравният министър проф. Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

В хода на среща между тях, състояла се днес, бе отбелязано, че коронавирусът вече се разпространява по-лесно и дифузно и затова е изключително важно остава спазването на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Здравният министър докладва още на премиера за последните възникнали случаи на заразени с коронавирус в дома за възрастни хора в Русе, а по случая във Варна е сезирана прокуратура.

Главният държавен здравен инспектор каза пред министър-председателя, че по заболеваемост на Балканите България е само след Гърция. С повече случаи са Сърбия, Босна и Херцеговина, Република Северна Македония. „Само че от днес Гърция връща отново щаба си. Така че ние с най-меките мерки в Европа сме предпоследни на Балканите“, посочи премиерът Борисов.

Министър-председателят разпореди стриктно да се следи за изплащането на допълнителните финансови средства на лекарите, сестрите, санитарите, лаборантите и на всички служители на първа линия в борбата с COVID-19.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки