Общинската улица в парк „Росенец" никога не е водила до морския бряг


Общинската улица в парк „Росенец" никога не е водила до морския бряг
04 Август 2020, Вторник


Проверка на Община Бургас е установила други нередности около сарая на Доган. Тече срокът, в който собственикът на имота трябва да ги отстрани

Автор: Десант

След поредния политически напън на определени групички и люде, опитващи се да яхнат протестната вълна и завъртели се отново покрай сарая на Доган в парк „Росенец", от бургаската общинска администрация информираха, че общинската улица никога не е водила до морския бряг, а до частен терен, което е видно и от актуалната кадастрална карта.


Извадка от актуалната кадастрална карта

Още на 29 юли комисия от Община Бургас е извършила проверка  на място и е констатирала няколко нередности.

Строителната ограда на строежа не е била поставена  съгласно одобрения План за безопасност и здраве. На строежа липсва и информационна табела, съгласно чл. 13 от Наредба №  2.

Освен това, по време на инспекцията е констатирано, че на строителната площадка не се извършват тежки строително-монтажни работи. И че поставената ограда препятства преминаването през общинския път.

Установен е и бетониран път през съседен имот - публична държавна собственост, за който в Община Бургас не са издавани строителни книжа.

Предвид направените констатации е разпоредено строителната ограда да бъде незабавно премахната и да се осигури свободен достъп на гражданите по общинската улица - нещо, което днес с очите си се убедиха, че е направено и самите организаторите на демонстративния опит отпреди месец да акостират на брега до Догановия сарай.

На собственика, строителния надзор и строителя е дадено предписание в седем дневен срок да бъдат представени в Община Бургас съставените по време на строителството актове и протоколи за строежите в имота, с цел да се установи правомерно ли са обитавани. Режимът за въвеждане в експлоатация на сградите в имота е регистрационен и към днешна дата в Община Бургас не са постъпвали заявления за регистриране и издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на сградите, уточняват още от бургаската общинска администрация.

Собственикът е уведомен, че ако не представи изисканите документи в посочения срок, Община Бургас ще предприеме действия по забрана ползването на сградите в имота и принудително премахване на строителната ограда, ограничаваща преминаването по общинския път.

Припомняме, че под натиска на протестърите, на последната своя сесия бургаският Общински съвет взе решение да отмени ПУП за местността Отманли. Въпреки че така бяха удовлетворени исканията на решилите масово да плажуват на „Росенец", сценаристите и режисьорите на тази постановка не се отказват от мисията си да нагнетяват напрежение и да се правят на борци за права и свободи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки