Изложба на фарове и „Обичайните заподозрени" за празника на остров Света Анастасия


Изложба на фарове и „Обичайните заподозрени" за празника на остров Света Анастасия
Снимка: Архив „Десант"
03 Август 2020, Понеделник


Вижте как още парчето земя насред Бургаския зали ще отбележи своя празник

Автор: Десант

Още от 13 август на остров Света Анастасия ще започнат мероприятията, свързване с честването на празника на късчето земя в Бургаския залив, който се отбелязва в деня на Голяма Богородица - 15 август.

Тогава ще бъде открита фотоизложба „Дом на светлината - морските фарове от България и света" с автор Бела Бенова - пътешественик, писател и фотограф. В този ден ще бъде представена и нейната книга „По пътя на пулсиращата светлина".

Пак на 13 август на острова ще бъде уреден Празничен базар на изкуствата с художествени и ръчно изработени произведения, а вечерта ще приключи с концерт на LEMON BOX & RED LIGHT District Project.

Двете бургаски групи стъпват на сцената на остров Света Анастасия. Съчетанието между модерна музика, романтика и магията на острова ще превърне лятната вечер в обаятелно и запомнящо се преживяване.

На следващия ден - 14 август, за бургаската писателска общност ще удари „Часът на поета". Вечерта островната сцена ще озвучи концертът на Жоана Амендоейра с португалско фадо.

На самия 15 август от 11,30 ч. ще има празнично островно хоро с ПФА „Странджа". Привечер Стефан Вълдобрев ще представи своята „Книга на песните", след което ще зарадва почитателите си със свои изпълнения, заедно с една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена. „Обичайните заподозрени".

До емблематичния български актьор, певец, композитор и филмов режисьор ще застанат рок легендата Иван Лечев, джаз (етно) рок виртуозът Стоян Янкулов, басистът Веселин Веселинов - Еко и китаристът Мирослав Иванов.

На 16 август на острова ще има Детска работилничка за изработване на сувенири. А островният храм „Успение Богородично" ще отвори врати за празничен водосвет.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки