Наложиха имуществена санкция в размер на 20 000 лева на „Топлофикация-Перник“ АД


Наложиха имуществена санкция в размер на 20 000 лева на „Топлофикация-Перник“ АД
30 Юли 2020, Четвъртък


Глобата е във връзка с авария на 7 май т.г. на шламохранилище и пропуск на вода от дигата

Автор: Десант

Във връзка с авария на 7 май т.г. на шламохранилище на „Топлофикация - Перник“ АД - сгуроотвал „7-ми септември“ и пропуск на вода от дигата, е възложена проверка на министъра на енергетиката, министъра на регионалното развитие и благоустройството, министъра на околната среда и водите и председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

След проверка на КЕВР е констатирано и неизпълнение на Показателите за качество на топлоснабдяването и неспазване на Общите условия за продажба на топлинна енергия за битови нужди от „Топлофикация - Перник” на потребители в град Перник.

Поради непредприемане на последващи мерки, в изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за спазване на законността в защита на държавния и обществения интерес и на основание чл.145, ал.1, т.5 от Закона за съдебната власт,  ВАП сезира председателя на КЕВР да упражни правомощията си с оглед ангажиране на административнонаказателната отговорност на  „Топлофикация - Перник“ АД.

След извършена проверка, ВАП е уведомена от председателя на КЕВР за това, че е издадено наказателно постановление, с което на „Топлофикация - Перник“ АД е наложена имуществена санкция в размер на 20 000 лева за нарушение по чл.206, ал.1 от Закона за енергетиката.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки