Ще инвестират почти половин милиард в жп участъка Костенец - Септември


Ще инвестират почти половин милиард в жп участъка Костенец - Септември
Снимката е илюстративна
30 Юли 2020, Четвъртък


Железопътната инфраструктура на България от десетилетия наред не е подновявана, изтъкна транспортният министър Росен Желязков, който направи първа копка за модернизацията на отсечката

Автор: Десант

Близо половин милиард лева ще бъдат инвестирани в жп участъка Костенец – Септември. Това заяви  министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията по време на първата копка на жп гара Белово по проекта за модернизация на железопътната отсечка.

„Един труден участък от 25 км, в който има всичко, което железопътната инфраструктура предполага – железен път, телекомуникации, сигнализации, съоръжения, мостове, тунели, подлези, надлези и т.н.“, посочи Росен Желязков. 

Министърът отбеляза, че е  предизвикателство за кратък период да изградим връзката София-Пловдив и да я добавим към почти изградената жп линия Пловдив-Бургас, както и към Свиленград. По този начин жп инфраструктура ще се превърне в най-удобното, най-екологосъобразното и най-модерното средство за придвижване на голяма част от хората и голяма част от товарите.

„Доволни сме и благодарни, че модернизираме инфраструктурата на България, която от десетилетия наред не е подновявана, с европейски ресурс. Благодарен съм на нашите европейски партньори от Механизма за свързване на Европа, благодарен съм и на колегите, които в този не лек момент правят невъзможното. По този начин наваксаме всички затруднения, които изпитахме  по нелекия път за управление на ресурсите в този програмен период, заяви транспортния министър.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки