Без ПСР тестове за украинските туристи у нас


Без ПСР тестове за украинските туристи у нас
30 Юли 2020, Четвъртък


Украйна има потенциал за голям приток на посетители у нас и повече приходи за сектора, коментира Марияна Николова в Слънчев бряг

Автор: Десант

Очакваме да бъде издадена заповед за облекчаване влизането на украински туристи в България, защото тази страна има потенциал за голям приток на посетители у нас и повече приходи за сектора.

За тях предвиждаме да отпадне изискването за представяне на 72-часов ПСР тест. Това заяви при посещението си в Слънчев бряг вицепремиерът по икономическата  и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Тя поясни, че мярката ще важи за всички украински граждани, не само за туристи, и припомни, че в Украйна се намира и най-голямата българска диаспора. Връзките между двете страни в туризма имат дълги и добри традиции.

През миналата година Украйна е заемала 6-о място в класацията за входящ туризъм у нас с над 471 хил. посещения на нейни граждани, реализирали ръст от 24 на сто спрямо 2018-а. Сега коронавирусът ни изправя през сериозни изпитания, но мерките на правителството ще насърчат двустранния обмен на туристи, увери вицепремиерът Николова.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки