По предложение на Валери Симеонов: 9 % ДДС и за всички спортни занимания


По предложение на Валери Симеонов: 9 % ДДС и за всички спортни занимания
29 Юли 2020, Сряда


Туроператорите, туристическите агенти и т.н. случаен превоз, свързан с туристическите услуги също ще плащат 9 % ДДС

Автор: Десант

Бюджетната комисия прие предложенията на Валери Симеонов и НФСБ за намаляване на данъчната ставка в различните сектори в туристическия бранш като мярка срещу кризата от COVID 19 и като подкрепа за масовия спорт.

Решено бе ДДС за бирата и виното да стане 9 %. Припомняме, че още през април с пакет от мерки НФСБ настоя ставката да бъде намалена в целия туристически бранш, но бе прието единствено ДДС да падне за ресторантските и кетъринг услуги.

Бюджетна комисия реши 9 % ДДС да плащат и организаторите на т.н. фитнес услуги, за които също беше отчетено, че са претърпели икономически щети при започналата пандемия.

Туроператорите, туристическите агенти и т.н. случаен превоз, свързан с туристическите услуги ще плаща 9 % ДДС, реши още бюджетна комисия.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отчете, че намаляването на данъчната ставка на 9% в туристическия бранш е увеличила събираемостта в сектора. С 26 млн. лв. повече са приходите през този юни, в сравнение със същия период през миналата година, въпреки кризата, подчерта той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки