Пенсионерите ще пътуват с намаление по БДЖ само срещу карта „Възрастен”


Пенсионерите ще пътуват с намаление по БДЖ само срещу карта „Възрастен”
28 Юли 2020, Вторник


Тя ще е пожизнена, а цената й е 1 лев

Автор: Десант

От 1 август пенсионерите клиенти на БДЖ ще могат да пътуват с намаление само срещу представяне на железопътна карта „Възрастен”. Това условие ще бъде въведено във връзка с много злоупотреби при пътуване на недобросъвестни клиенти с фалшифицирано разпореждане за получавана пенсия.

Железопътна карта „Възрастен” дава право на закупуване на билети и абонаментни карти с 50% намаление за 2-ра класа на бързите и пътническите влакове.

Картата се издава на място във всички билетни каси с компютърно билетоиздаване и жп бюрата на жени над 61 години и 6 месеца и мъже над 64 години и 3 месеца от 2020 г., увеличавани ежегодно съгласно Кодекса за социално осигуряване за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, до достигане на 65-годишна възраст и за жените и за мъжете.

Издава се срещу представяне на лична карта (паспорт), разпореждане за получавана пенсия и актуална снимка. Цената на картата е 1 лв. и е пожизнена.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
МОЛИ
29.07.2020 10:30:18
0
0
КАТО КАРТАТА МИ Е ИЗДАДЕНА НА СЪЩОТО ОСНОВАНИЕ И СЪС СЪЩИТЕ ДОКУМЕНТИ,ОТ КАКЪВ ЗОР ТРЯБВА ДА Я СМЕНЯМ.АКО,Е ЗА 1 ЛВ.ДАВАМ ГО И НЕ МЕ РАЗИГРАВАЙТЕ.ДА ПОПИТАМ-ЧИЯ Е ТАЗИ ИЗМИШЛЬОТИНА,
ЗАЩО СЪЗДАВАТЕ БЪРКОТИЯ И СТРУПВАНЕ НА ХОРА В ТАЗИ ПАНДЕМИЯ???????
1
Иван Иванов
29.07.2020 08:04:54
0
0
Къде се издават картите?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки