PCR тестът на Бойко Борисов е отрицателен


PCR тестът на Бойко Борисов е отрицателен
24 Юли 2020, Петък


Засега са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС

Автор: Десант

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни. 

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19.

Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима.

По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

От ВМА също излязоха с информация, че „подобни резултати (съмнително положителни) се отчитат по 4-5 на ден в лабораторията на Военномедицинска академия и съгласно процедурата се повтарят с различни тестове и в други лаборатории, а лицето се поканва за повторна проба на следващия ден с препоръка да избягва контакти и да предупреди контактните лица до потвърждаване на окончателния резултат".

От там уточняват, че на Желева, на премиера Борисов и екипа му са взети втори проби, като вчерашната на шефката на кабинета на премиера е изпратена за изследване и в Националната референтна лаборатория.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки