Няма да има крематориум край Камено, инвеститорът на проекта сам се отказа


Няма да има крематориум край Камено, инвеститорът на проекта сам се отказа
24 Юли 2020, Петък


Като причина да се оттегли от намеренията си да изгражда Парк за кремация, Кристиян Киров посочи коронавируса

Автор: Десант

Преустановява се подготовката по изграждане на Парк за кремация и урнополагане в землището на гр. Камено, Община Камено. Това заяви инвеститорът на обекта Ворик Груп ЕООД на проведена среща с представители на бизнеса вчера, съобщава Флагман.бг.

Кристиян Киров, който е управител на Ворик Груп ЕООД изтъкна, че това е продиктувано от форсмажорните обстоятелства в страната и света през последните месеци. Основното е свързано незатихващата пандемия с коронавируса, за която се очаква втора вълна през студените месеци, както и динамичната политическа обстановка. В следствие на тези обстоятелства голяма част бизнеса търпи огромни загуби, което пък обуславяло предпазливостта на банковите институции да финансират компании.

За предстоящото обществено обсъждане, което е обявено за 28 юли Киров уточни, че това е вече започната процедура предвидена още зимата, но в следствие на извънредното положение е била отлагана във времето и сега просто тя трябва да бъде завършена.

На въпрос към г-н Киров: „След година или две, когато се очаква икономиката да започне да възстановява своите нива от преди кризата и банките не са така предпазливи в отпускането на кредити, ще възобновите ли проекта?”, Киров отговори – „Едва ли, вложената инвестиция до момента не е малка, но мога да огранича загубите до тук.”

Инвестиционното намерение на фирма „Ворик груп“ ЕООД за изграждането на „Парк за кремация и урнополагане“ е бизнес начинание, което трябваше да направи многомилионна инвестиция и разкрие нови 40 работни места в община Камено, като изгради крематориум от последно поколение отговарящо на всички екологични европейски изисквания. Подобни съоръжения са едва няколко в Европа.

Инвеститорът предвиждаше в комплексната доставка, която е от водещ немски производител, и система за мониторинг на изпусканите газове, без законодателството да го изисква, която регулярно щеше да подава информация към РИОСВ Бургас в реално време. Това допълнително оборудване щеше да бъде монтирано за прозрачност и успокоение на местната общност.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки