Ангелкова подаде оставка. Общо петима ще са новите министри


Ангелкова подаде оставка. Общо петима ще са новите министри
23 Юли 2020, Четвъртък


Вижте какво се договориха на коалиционния съвет партньорите от управляващата коалиция

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов  постигна съгласие с партньорите си от управляващата коалиция – вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и зам.-председател на Народното събрание Валери Симеонов, относно кадровите промени в правителството, които да бъдат направени.

След като премиерът Борисов прие депозираните оставки на министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов, днес на провелия се Коалиционен съвет бяха одобрени предложенията за нови ръководители на трите ведомства.

За министър на финансите е предложен настоящият министър на здравеопазването Кирил Ананиев, а за министър на вътрешните работи – настоящия директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски. Лъчезар Борисов, който към момента заема длъжността заместник-министър на икономиката, е номинацията на управляващата коалиция за министър на икономиката.

В рамките на Коалиционния съвет беше приета оставката на Николина Ангелкова като министър на туризма и беше предложено този ресор да бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.

За освободения пост на министър на здравеопазването е номиниран настоящият изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Ще има и смени на зам.-министри.



„Едни освободихме вчера, други ще назначим в следващите дни" - коментира премиерът Бойко Борисов и съобщи, че в понеделник предстоят важни решения за мерките, свързани с разпространението на коронавируса.

„Ако е живот и здраве, тогава ще ви информираме по икономическите мерки, тъй като някои от тях ще наложат много спешно да се променят закони. Защото в пандемията се видя, че хората от РЗИ, от лабораториите и от много агенции, които бяха ангажирани са на минимално заплащане. Но, предлагам по тази тема понеделник да говорим" - каза още министър-председателят.

Валери Симеонов допълни: „След финансово-икономическите мерки, които са най-важните в с оглед на ситуацията около пандемията, ще продължим работата с приоритизиране на програмата на управление и изваждане на някои приоритети, които „Обединени патриоти“ настояваха във времето да минат малко по-напред, които са важни за обществото - свързани с демографията, с възрастите хора, с българските общности в чужбина.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки