Росен Желязков: Подписването на концесията за летище София е показател за устойчивото развитие на България


Росен Желязков: Подписването на концесията за летище София е показател за устойчивото развитие на България
22 Юли 2020, Сряда


Доказахме, че сме атрактивна страна, която може да привлича първокласни инвеститори, заяви транспортният министър

Автор: Десант

Днес бе подписан договорът за концесия на летище София в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, посланиците на Австрия Андреа Вике и Франция Флоранс Рубин, както и временно управляващият мисията на посолството на Германия Йорк Шуграф.

„Днешното подписване на концесията на летище София е показателно за прозрачност и затова, че нашите европейски партньори са добре дошли в България. Процедурата бе спечелена от консорциум „Соф Кънект“, летищен оператор „Мюнхен“, в който участват немски, френски и австрийски компании. С такива европейски партньори съм убеден, че България ще върви напред“, отбеляза премиерът Бойко Борисов. 

„Привличането на първокласни чуждестранни инвеститори е съществен елемент от политиката на правителството на Борисов“, категоричен бе министър Желязков. „Развитието на публично-частните партньорства намери своята удовлетворителна реализация след немалко години на политическа аргументация, а защо не и на политическа конфронтация по този изключително важен въпрос“ каза той.

„Доказахме, че България е атрактивна страна, която може да привлича първокласни инвеститори с подписването на договора за концесия на летище София. За нас е важно летище София не просто да бъде един актив, в който да се инвестира, а да е врата на България към Европа и света“, изтъкна министър Желязков.

„Концесионната процедура е началото, а не краят на дългия път, който предстои оттук нататък. Вярваме, че летище София наистина в лицето на „Соф кънект“ ще намери най-доброто, което е възможно в настоящия момент. Уменията на мениджърите ще убедят българското общество, че публично-частното партньорство е добрият начин за реализиране на големи инфраструктурни проекти“, заяви транспортният министър. Той изрази увереност, че пътуващите и всички, които използват услугите на летище София ще забележат голямата разлика и ще бъдат удовлетворени независимо от предизвикателствата, които предстоят.

„Летище София ще бъде по-иновативно и с по-голям шанс за развитие. Вярваме, че ще помогнем с инвестицията за развитието на по-добрата икономика в България“, заяви представителят на консорциум „Соф кънект“ Тиери До.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки