Валери Симеонов: Протестите са хаотични и разнородни


Валери Симеонов: Протестите са хаотични и разнородни
21 Юли 2020, Вторник


Право на протест има всеки, но не може няколко души с плажни хавлии да блокират живота на останалите, казва заместник-председателят на народното събрание и лидер на НФСБ

Автор: Десант

„Право на протест има всеки. Но не може няколко души, разпънали плажни хавлии да блокират живота на останалите и ограничават правата им”. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ тази сутрин.

Той определи протестите като хаотични и разнородни. „Самите протестиращи не са организирана група от хора с общи искания. Сред тях има малки партийни групи, има управлявани от Дубай, ултраси, недоволни хора. Но те не са заявили досега конкретни искания и не са представили документ, в който тези искания да са изписани”.

Симеонов допълни, че винаги е имал добри отношения със съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, още от времето, когато е бил правосъден министър. „Но не чувам и той какво иска”, подчерта Симеонов.

„Недопустимо е да се блокира националната телевизия Все пак става дума за единствената обществена телевизия у нас. А тя в момента е подложена на безпрецедентен натиск” – така лидерът на НФСБ коментира блокирането и опитите за нахлуване в БНТ на протестиращи.

Според Валери Симеонов аргументите за исканата оставка на главния прокурор заради акцията в Президентството са неоснователни. „Когато прокуратурата трябва да си свърши работата и да установи наличие на престъпна дейност от едно лице – тя трябва да извърши съответните обиски, в дома или в офиса. Как по друг начин да го направи? А и сградата на президентството не е недосегаем божий палат”, посочи Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки