Борис Ячев: БСП си направи политическо харакири


Борис Ячев: БСП си направи политическо харакири
20 Юли 2020, Понеделник


Твърдението им за корупция при санирането е обвинение и към червените кметове, категоричен е зам.-председателят на НФСБ и председател на парламентарната антикорупционна комисия

Автор: Десант

Манипулативни и нямащи връзка с действителността – така зам.-председателят на НФСБ и председател на парламентарната антикорупционна комисия Борис Ячев определи мотивите на внесения от БСП вот на недоверие.

Твърдението на левицата за корупционни практики при изразходване на средства по програмата за саниране хвърлят сериозна сянка на съмнение и върху кметовете от БСП, подчерта Ячев. Знае се, че процедурите по тази програма са проведени от местната власт, като немалка част от тях са общински кметове от БСП. Да се твърди, че масово се „краде“ при изпълнението на санирането е директно хвърлено обвинение и върху червените кметове. Не знам кой от БСП е автор на това политическо харакири, но смятам, че червените кметове трябва да го издирят и лично да му „благодарят“, заяви още Ячев.

В мотивите се виждат симпатия и протекция, които вносителите от БСП демонстрират към забегналия в Дубай хазартен бос Васил Божков, категоричен е зам.-председателят на НФСБ.

„Твърдението, че „държавата е предприела репресия с цел изземване на вече успешно развития му бизнес“ е нелепо на фона на повдигнатите му 18 обвинения, включително и за тежки криминални престъпления.

Добре би било примерите за чадъри над конкретни бизнесмени да не спират само до лицето Божков, но и обстойно да опишат едни други случаи от последните месеци за покровителство на бизнеса на двама братя от страна на най- приближения кръг на президента Радев. По този въпрос обаче вносителите срамежливо мълчат” – заяви още Борис Ячев.

За активната дейност на антикорупционните органи през последните месеци говорят и справките от тази година. От началото на годината до края на юли дирекция Противодействие на корупцията при КПКОНПИ са постъпили от органите на прокуратурата общо 286 броя прокурорски проверки. По 234 броя преписки работата е приключила и резултатите са докладвани на прокуратурата.

За същите 6 месеца на 2020 г. са внесени 96 мотивирани искове за отнемане незаконно придобито имущество в полза на държавата, на стойност 734 374 262 лева. Влезли са в сила 12 съдебни решения, с които е постановено отнемане в полза на държавата имущество, придобито от престъпна дейност на стойност 3 166 086 лева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки