Започва кандидатстването за безвъзмездно европейско финансиране


Започва кандидатстването за безвъзмездно европейско финансиране
20 Юли 2020, Понеделник


Вижте кои фирми могат да бъдат бенефициенти

Автор: Десант

Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" приема проектни предложения по процедура "Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията Covid-19".

Чрез тази мярка компаниите могат да получат безвъзмездна финансова помощ в размер от 30 000 до 150 000 лв. Целта е да се осигури оперативен капитал за българските средни предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

Допустими бенефициенти са:

Юридически лица или еднолични търговци, регистрирани съгласно Търговския закон или Закона за кооперациите, с минимум две приключени финансови години (2018 г. и 2019 г.), в рамките на които да са извършвали стопанска дейност;

Средни предприятия, реализирали оборот за 2019 г. равен на или надвишаващ 1 000 000 лв. Регистрирали спад поне 20 % в оборота за един от календарните месеци в периода от 1 февруари 2020 г. до месеца, предхождащ месеца на кандидатстване спрямо оборота за същия месец от 2019 г. съгласно Справката-декларация за ДДС, подавана към НАП;

Към 31 декември 2019 г. предприятието-кандидат не е в затруднено положение.

Краен срок за прием на проекти -24 август 2020 г.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван в ИСУН 2020, на интернет адреса на оперативната програма: www.opic.bg, както и в Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки