Доган искал да вдигне сарай на остров Света Анастасия


Доган искал да вдигне сарай на остров Света Анастасия
17 Юли 2020, Петък


Почетният лидер на ДПС бил хвърлил око и на созополския остров Свети Кирик

Автор: Десант

Преди да акостира на нос Чукалята край парк „Росенец", почетният лидер на ДПС Ахмед Доган още преди десетина години облитал с хеликоптер района, за да си търси подходящо място за новия сарай. Това разказа пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на НФСБ и създател на телевизия СКАТ Валери Симеонов. 

Той сподели, че медията от много години алармира за безобразията, които върши водачът на етническата партия по морето. Репортери и оператори на СКАТ неведнъж са били блъскани от догановите пазачи. Подавани са редица сигнали за закононарушения, но нито една институция не е реагирала.

Стари телевизионни предавания на СКАТ разкриват, че през 2006 г. първоначално хвърлил око на нос Акин (днес там се извисяват реставрираните останки от ранновизантийската крепост Акра). После си харесал да превърне в свое имение остров Света Анастасия (бившия легендарен остров Болшевик), но не му се отворил парашутът. След това искал да сложи ръка на остров Свети Иван (където яха открити мощите на св. Йоан Кръстител) или на остров Свети Кирик край Созопол, но и там не го огряло. Така в крайна сметка купува от „Лукойл" 9 декара край нефтеното пристанище до Бургас.

По думите на Валери Симеонов, там има незаконно издължен с 200 метра кей и той ще бъде премахнат. Лидерът на НФСБ каза също, че ще  бъдат премахнати още 4 постройки към сарая, но голямата сграда, „за съжаление”, изглеждала законна – щяло обаче да се проверява нейната квадратура.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки