„Обединени патриоти“: Никой не може да бъде по-голям от закона


„Обединени патриоти“: Никой не може да бъде по-голям от закона
17 Юли 2020, Петък


Депутатите от коалицията остро осъдиха поредното нападение над полицаи в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил

Автор: Десант

Депутатите на „Обединени патриоти“ остро осъдиха поредното нападение над полицаи в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил и от трибуната на Народното събрание призоваха институциите да приложат спрямо всеки участник в това насилие и подобните на него цялата строгост на закона. 

Декларация по този повод прочете лидерът на НФСБ и зам.-председател на парламента Валери Симеонов. Ето нейния пълен текст:

„Докато хиляди хора протестират на „жълтите павета“, осъществявайки своето конституционно право на мнение и на протест, решавайки глобалните въпроси за държавността и демокрацията, реалният живот поднесе поредния „дребен и незначителен“ случай на брутална гавра със служители на реда от озверяла тълпа цигани в Кюстендил!

Протестите ще отшумят, правителството ще оцелее или няма да оцелее, протестиращите ще се приберат по домовете си удовлетворени или отчаяни, но тежките етнически проблеми в българското общество ще останат!  

За какво става дума? Вчера - малко след 11 часа, в ромския кв. „Изток" са пребити трима служители на районното управление на МВР и служебното им  куче. Полицаите, които са посетили адрес в квартала за осъществяване на процесуално-следствени действия, били нападнати от обитателите на къщата с ножове, секири и метални пръти. В 21 век, 2020 г. – с ножове, секири и метални пръти!  

На запад от Балканите такова нападение се счита за терористичен акт. В България е ежедневие, с което обществото е свикнало дотолкова, че го приема за стандартен „битов инцидент“.

Това е пореден случай на нападение над полицаи при изпълнение на служебните им задължения. Списъкът на такива нападения е отчайващо дълъг. Преди Кюстендил такива фрапантни случаи на цигански нападение над полицейски екипи  станаха на 15 май тази година в Провадия – екипът пристигнал по сигнал за силна музика през нощта е нападнат от пияните цигани с брадви,  на 21 април  в Пловдив, в Шекер махала - когато са нападнати и пребити с камъни и дървени прътове двама полицаи   след подаден сигнал за отвлечено момиче. Преди това имахме нападение над полицейски екипи в Куклен на Великден, в сливенския квартал „Надежда“ и на много други места – все след опит да се спре чалга терора над гражданите от развилнели се пияни цигански компании.

Нападателите не изпитват никакъв респект пред закона и пазителите на закона. И това не е случайно. Мургавите нападатели са с  чувство за безнаказаност, защото от една страна – знаят, че ще бъдат защитени от адвокатите на безбройните „правозащитни“ организации (които днес виждаме в челните редици на протеста да скандират за свобода и демокрация и срещу „мутрите“ във властта), както и че имат политическата защита на ДПС – псевдоетническата партия, която е изгубила доверието на турския етнос и се преориентира към купуване на цигански гласове.

ПГ „Обединени патриоти“ остро осъжда поредното нападение над  полицаи по време и по повод изпълняване на служебните им задължения и настоява държавните институции, политическите партии и всички политици, включително президентът Радев, да осъдят агресията на маргинализирани престъпни индивиди и групи, а институциите да приложат спрямо всеки участник в това насилие и подобните на него цялата строгост на закона! 

Мекушавите действия на правоохранителните и правораздавателните институции, поддаващи се на натиска на „кривозащитни“ организации и щедро спонсорирани НПО, превърнаха тези т.н. „инциденти“ (а всъщност изключително опасни за реда в държавата) в епидемия. На тормоз, заплахи, побои и директни нападения със смъртоносни оръжия бяха и са подложени лекари, спешни медици, горски, полицаи, социални работници, общински служители, журналисти… Случаите са десетки – и говорим само за тази година и за тези, попаднали в медиите.

Време е българските институции, българските политици и политически партии, да преодолеят страха си от прилагането на закона в пълния му обем, време е министърът на МВР да обяви публично и да разпореди, че по закон българските полицаи имат право на самозащита, включително употреба на огнестрелно оръжие, когато са нападнати със заплашващи живота им средства.

Време е съдебната система да определя справедливи наказания за извършителите на подобни покушения над държавността, живота и здравето на българските граждани.

Никой не е и не може да бъде по-голям от закона! Независимо от неговия етнически, социален, сексуален, материален, НПО или друг статус. Законност и правосъдие за всеки!

Утре се навършват 183 години от рождението на най-великия българин Васил Левски. Да си спомним неговите думи, които звучат актуално и днес: „В нашата България не ще бъде така, както е сега в Турско! В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е! Така ще е в наша България!“

Да живее България!“.

Припомняме, че на 16 юли на територията на кюстендилския квартал „Изток“ се е провела специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични веществата.

При претърсване и изземване в къща, служителите на реда, придружавани от служебно куче, са били нападнати от трима обитатели на имота с брадва, нож, метална тръба. На един от полицаите са били нанесени наранявания по главата, другият е получил порязвания на ръката. Третият служител е бил удрян по главата. Агресивните мъже няколкократно са посегнали и на полицейското куче.

Пострадалите полицейски служители са били транспортирани до Центъра за спешна медицинска помощ в Кюстендил, където им е била оказана медицинска помощ.

Понастоящем за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже – на 42 години и на 50 години.

При извършено претърсване и изземване на имот, собственост на едното лице, са били установени високорискови наркотични вещества в големи количества - близо 200 дози хероин. Предстои извършване на претърсвания и на други места, обитавани от въпросните лица, разпити на свидетели и назначаване на експертизи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки