СДВР: Ясно си личи организацията на провокаторите


СДВР: Ясно си личи организацията на провокаторите
15 Юли 2020, Сряда


Има шестима задържани, а след прегледи на видеозаписите са установени още седем лица, които са вероятно съпричастни към този опита за щурм. Има образувано досъдебно производство

Автор: Десант

Искам чисто човешки да кажа – първо да призова групите от млади група от хора, които хвърляха бомбички, да се замислят дали няма да пострада техен близък, майки с деца и невинни хора. Това заяви директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев на брифинг, информира Дарик.

"Не мога да си обясня как 7-8 млади българи се агресират до степен, в която атакуват полицейски служители. Аз призовавам да излязат да протестират мирно. Ние сме единствено там, за да сме гарант за правата и свободите на гражданите, за правото на техния протест. С постановление на специализирината прокуратура ще се насочим към всички вандали, които правят тези провокации", заяви още той.

Има шестима задържани, а след прегледи на видеозаписите са установени още седем лица, които са вероятно съпричастни към този опита за щурм. Има образувано досъдебно производство.

Има повдигнато едно обвинение към този момент за хулигански действия, като това лице е задържано за срок от 72 часа. Пo това досъдебно производство има множество записи от камери, телефонни и медийни. Има криминална регистрация за причиняване на лека телесна повреда, но няма осъждане.
Част от въпросните задържани лица са с криминални регистрации. Едно от лицата е в изпитателен срок, след като е съден за наркоразпространение.

"Тука много ясно се проличава организацията на едно обвиняемо лице – по команда започва да се хвърлят стъклени бутилки не само по полицията, но и по органите на реда", уточни Георги Хаджиев, директор на СДВР.

Снощните протестиращи се разграничиха, но не всички от тях, уточни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов. Правото на митинги е конституционно право на всеки един гражданин, обясни още той.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки