В началото на учебната година ще има помощ за новите осмокласници


В началото на учебната година ще има помощ за новите осмокласници
Снимката е илюстративна
15 Юли 2020, Сряда


Тя се отпуска по реда на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение. Вижте кой ще има право на нея

Автор: Десант

44 000 ученици, записани в осми клас, ще могат да получат еднократна помощ в началото на учебната 2020 - 2021 г. Тя ще е в размер на 250 лв., реши правителството.

Тази нова помощ се отпуска по реда на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Право на подкрепа за покриване част от разходите в началото на учебната година имат семейства, чиито деца са записани в осми клас на държавно или. общинско училище за предстоящата учебна година. Необходимо условие за получаване на средствата е децата да живеят постоянно в България и да не са настанени за отглеждане извън семейната среда. Друго задължително изискване е средномесечният доход на член от семейството за предходните 12 месеца да е по-нисък или равен на 450 лв.

Еднократната помощ ще се изплаща на два пъти. 50 на сто от нейния размер ще се получават след влизане в сила на заповедта за отпускането й, а остатъкът - в началото на втория учебен срок на учебната 2020 - 2021 г., но само при условие, че детето продължава да посещава училище.

Помощта се отпуска без доходен тест за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства.

Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в осми клас е не по-късно от 15 октомври.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки