Спират строеж на избягалия в Дубай Васил Божков


Спират строеж на избягалия в Дубай Васил Божков
15 Юли 2020, Сряда


Не е спасено изискваното по закон разстояние между сградите

Автор: Десант

В началото на юни Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол (ДНСК) и главния архитект на София да извършат незабавна проверка на законността на реализирано строителството в комплекс „Нове хоумс“ на жилищни сгради с цел продажба  на бул. „Цар Борис III" № 126 в София.

В хода на проверката от ДНСК са установили, че не са изпълнени специалните изискванията за правила и нормативи за устройство на отделните видове територии и устройствени зони, тъй като в инвестиционния проект по част „Архитектура“ жилищните сгради са проектирани и изпълнени като свободно стоящи без междинна връзка и без да е спазено разстоянието между тях, определено в приложенията.

Въз основа на направените констатации, ДНСК предприема действия по провеждане на процедури по спиране и забрана ползването на част от строежа, на основание чл. 224, ал. 1, т. 7, като е съставен констативен акт, който е основание за започване на административно производство по реда на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и за спиране на строежа в УПИ III-1890, кв. 11 м. „Славия“ гр. София. Предстои издаване и на мотивирана заповед, информират от Прокуратурата.

Фирмата е свързана с избягалия в Дубай хазартен бос Васил Божков. Комплексът, който се строи в столичния квартал Красно село, е от затворен тип. Разположен върху терен от 27 644 кв. м и се състои от 14 сгради, помещаващи общо 556 жилищни и 10 търговски обекта с обща надземна разгъната застроена площ малко над 58 000 кв. м.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки