Метеорологична станция на нос Кюприя вече предава данни в реално време


Метеорологична станция на нос Кюприя вече предава данни в реално време
14 Юли 2020, Вторник


Освен в Приморско, предстои такова съоръжение да бъде разположено и в Китен

Автор: Десант

На нос Кюприя в Приморско местната общинска администрация разположи метеорологична станция, която генерира данни в реално време. Съвсем скоро втора такава ще бъде монтирана и в Китен, съобщи във фейсбук профила си кметът Димитър Германов.

На официалния сайт на общината е създаден бутон, чрез който има директна връзка към платформата (https://meteo.rocks/station/primorsko-nos-kyupriya/38).

На нея онлайн може да се проследят данните за температурата на въздуха, отностителната влажност, атмосферното налягане; скоростта, посоката и поривите на вятъра, валежите и прочее метеорологични данни.

„Реализираме тези дейности в изпълнение на споразумение между община Приморско и Института за изследвания на климата, атмосферата и водите - БАН. На базата на анализ за оценка на риска от природни бедствия на територията на община Приморско бе взето решение за разполагането на двете станции. Сътрудничеството между двете институции ще повиши капацитета на общината за превантивна защита на населението и управление при бедствия от природен характер" - изтъква Димитър Германов.


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки