Откриха документи за загробения боклук край Червен бряг


Откриха документи за загробения боклук край Червен бряг
Снимка: Прокуратура на РБългария
13 Юли 2020, Понеделник


Установено е категорично, че отпадъците са опасни. Обвиняеми ро случая са братята Атанас и Пламен Бобокови, както и бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков

Автор: Десант

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени братята Атанас и Пламен Бобокови, както и бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия, информират от прокуратурата.

Направен е оглед в местност Лъката край Червен бряг, където е открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването е установено, че са опасни. Същите са били предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации, и са били заровени в местността Лъката.

Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона.

В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия.

Междувременно  е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци, общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, Плевен и Кремиковци, допълват от държавното обвинение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки