Стълбищен подемник ще изкачва хората с увреждания към монумента „Св. Богородица“


Стълбищен подемник ще изкачва хората с увреждания към монумента „Св. Богородица“
Снимка: bulgariatravel.org
09 Юли 2020, Четвъртък


Община Хасково обяви обществената поръчка за избор на изпълнител на проекта

Автор: Десант

Стълбищен подемник за хора с увреждания към монумент „Св. Богородица“ ще изгради Община Хасково. Днес бе обявена обществената поръчка за избор на изпълнител на проекта, чиято прогнозна стойност без ДДС е 40 468,55 лв. Срокът за подаване на офертите е до края на месец юли.

Строително-монтажните работи по тротоара от пешеходната пътека до стълбите пред монумента „Св. Богородица“ ще включват  изграждане на рампа с наклон 5% за преодоляване на нивото до площадката за монтаж на съоръжението.

По стълбището от ул. „Панорама” до монумент „Св. Богородица” ще се постави стълбищен подемник за хора с увреждания, като за целта ще се ремонтира площадката за монтаж, както и ще се изпълни електрическо захранване.

Зоната на интервенция по проекта е в изключително посещаван градски район – общинска собственост и главната цел на неговото обновяване е да се постигне трайно подобрение в икономическите, социалните и демографските условия на града, така че той да стане още по-привлекателен и атрактивен за жителите и гостите си.

Създаването на достъпна архитектурна среда, от своя страна, ще спомогне за интегрирането на групите в неравностойно положение.0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки