Спецакция на прокуратурата в президентството (ОБНОВЕНА)


Спецакция на прокуратурата в президентството (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС
09 Юли 2020, Четвъртък


Вижте какво се разследва

Автор: Десант

Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция, точно срещу сградата на Министерски съвет, предава БГНЕС.

На място пристигна и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата, допълват от агенцията.

Два кабинета в сградата на "Дондуков" 2, свързани със съветник и със секретар на държавния глава, се претърсват в момента. Това съобщи по-късно днес пред журналисти в Габрово главният прокурор Иван Гешев.

„Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати - касае престъпно сдружение за търговия с влияние ", обясни той.

Главният прокурор допълни, че тези действия са предприети след разрешения от две съдилища.

„Кой е надлежният ред за изискване на тези документи? След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести. Представляващите прокурори ще анализират и съобщят", каза още Гешев.

Едното разследването е за търговия с влияние, по което като свидетели бяха разпитани Пламен Узунов и Пламен Бобоков. Другото е във връзка със съветник на президента, представил доброволно материали с гриф по Закона за защита класифицирана информация, твърдейки, че си ги е намерил в касата, обясни главният прокурор.

Най-вероятно се касае за съветника по отбрана и сигурност на Румен Радев - Илия Милушев.

Гешев допълни, че е логично разследващите да видят какво още има в тази каса. Въпросният секретар на няколко пъти е бил разпитан и на третия или четвъртия път е предоставил материали, които са нерегламентирано изнесени, с гриф са, от ДАР.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mr harry Kelly
11.08.2020 10:37:42
0
0
Присъединете се към култа към илюминатите днес и станете милионер, незабавна сума от 5 000 000,00 милиона щатски долара с безплатен дом навсякъде, където решите да живеете по света, а също така ще получите власт, влияние, богатство, добра позиция за славата, включена с 5000 долара месечно заплата, ако се интересувате, свържете се с нас с пълните си данни чрез (illuminate0302@gmail.com) или: Whatsapp: (+12563872052) !!!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки