Спецакция на прокуратурата в президентството (ОБНОВЕНА)


Спецакция на прокуратурата в президентството (ОБНОВЕНА)
Снимка: БГНЕС
09 Юли 2020, Четвъртък


Вижте какво се разследва

Автор: Десант

Една полицейска кола и два автомобила, единият със синя лампа, са спрени пред администрацията на президентската институция, точно срещу сградата на Министерски съвет, предава БГНЕС.

На място пристигна и бус на „Бюро по защита” към прокуратурата, допълват от агенцията.

Два кабинета в сградата на "Дондуков" 2, свързани със съветник и със секретар на държавния глава, се претърсват в момента. Това съобщи по-късно днес пред журналисти в Габрово главният прокурор Иван Гешев.

„Действията са по две отделни досъдебни производства. Едното е на Военно-окръжната прокуратура, а другото е дело, с което всички са запознати - касае престъпно сдружение за търговия с влияние ", обясни той.

Главният прокурор допълни, че тези действия са предприети след разрешения от две съдилища.

„Кой е надлежният ред за изискване на тези документи? След като прокурор получи разрешение от съд, значи е извършен анализ и е законосъобразно и правилно. Нямам представа дали ще има арести. Представляващите прокурори ще анализират и съобщят", каза още Гешев.

Едното разследването е за търговия с влияние, по което като свидетели бяха разпитани Пламен Узунов и Пламен Бобоков. Другото е във връзка със съветник на президента, представил доброволно материали с гриф по Закона за защита класифицирана информация, твърдейки, че си ги е намерил в касата, обясни главният прокурор.

Най-вероятно се касае за съветника по отбрана и сигурност на Румен Радев - Илия Милушев.

Гешев допълни, че е логично разследващите да видят какво още има в тази каса. Въпросният секретар на няколко пъти е бил разпитан и на третия или четвъртия път е предоставил материали, които са нерегламентирано изнесени, с гриф са, от ДАР.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки