Хижа „Амбарица" организира състезание по цепене на дърва


Хижа „Амбарица" организира състезание по цепене на дърва
07 Юли 2020, Вторник


Надпреварата ще протече под мотото „ПЪНдемия“ след пандемията"

Автор: Десант

Под мотото „ПЪНдемия“ след пандемията" на 1 август от 14 ч. край хижа Амбарица в троянския Балкан ще се проведе първото по рода си състезание по цепене на дърва.

Мероприятието е повече в кръга на майтапа, но във Фейсбук вече 122 души са потвърдили, че ще отидат на събитието, а 1700 заявили, че имат интерес към него.

Както обясняват в социалната мрежа хижарите, уменията си да въртят брадвата, участниците ще могат да премерят под зоркото око на опитно жури, както и на коня Борко и котките Люк и Лея, ако те, разибра се „благоволят и нямат други ангажименти".

И още: „Ръкавиците са по желание и против пришки, а дезинфектант ще има на традиционния открит бар, под формата на тематични коктейли и студена бира. Настаняването ще е на палатки на обозначените места в района на хижата".

Организаторите уточняват още, че бивачните съоръжения ще трябва да се изкачат до мястото за настаняване „на собствен гръб и за около 3 часа стандартно ходене".



Всъщност не е толкова важно кой ще е победителят, а че дървата за зимата, с които ще се отоплява „Амбарица", ще са прилежно нацепени в очакване на обичащите снега планинари. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки