Помориец със съмнение за ковид - 19 вдигна на крак полицията в Бургас


Помориец със съмнение за ковид - 19 вдигна на крак полицията в Бургас
Снимка: Флагман.бг
06 Юли 2020, Понеделник


Мъжът е настанен за лечение в реанимацията на УМБАЛ - Бургас, откъдето избягал гол

Автор: Десант

Пациент, избягал от реанимацията на УМБАЛ-Бургас около 15,00 ч. днес, е открит малко по-късно в храстите край луксозния бургаски жилищен комплекс „Перла“, близо до хотел "Аква". Това съобщиха преди минути от пресцентъра на ОДМВР-Бургас.

От полицията уточняват, че 34-годишният Красимир П. е от Поморие. Той скъсал системите и скочил през прозореца на стаята си и, преодолявайки три етажа, е паднал върху линейка на Спешна помощ в двора на болницата.

Няколко патрулки на Пето РУ-Бургас са го издирвали близо 2 часа. Граждани са съобщили, че виждат странен гол субект в близост до жилищния комплекс. „Перла“ се намира в съседство с хирургическия корпус на УМБАЛ-Бургас, дели ги една ограда и декоративни храсти.

По информация от болницата помориецът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност и пневмония в общото отделение по реанимация – в Хирургическия корпус на болницата, където има стотици болни. PCR тестът му при приемането е бил отрицателен.

Тъй като състоянието му започнало да се влошава, реаниматорите му съобщили, че се налага днес да вземат по-задълбочени мерки за изследване, съмнявайки се, че е възможно да е болен от COVID-19. След като чул това, Красимир П. изненадващо скъсал системите, отворил прозореца и скочил върху козирката на сектора с линейките на Спешна помощ.

Притеснен служител на реда се оплакал пред сайта Флагман.бг, че с голи ръце е трябвало да озаптяват изпадналия в параноя пациент, за който има съмнения, че  е заразен. В момента помориецът е закаран в лаборатория и са взети всички мерки за безопасност на придружаващите го служебни лица, казаха от УМБАЛ-Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки