Валери Симеонов: Мерките не трябваше да бъдат разхлабвани. Подавам сигнал за корупция в полицията


Валери Симеонов: Мерките не трябваше да бъдат разхлабвани. Подавам сигнал за корупция в полицията
30 Юни 2020, Вторник


Преди финала за Купата у нас, лидерът на НФСБ припомни, че епидемията в Испания е пламнала именно от два големи футболни мача

Автор: Десант

„За мен мерките бяха бързо разхлабени. И ще посоча две от тях – мачовете и отварянето на дискотеките и баровете”, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по Нова тази сутрин.

Преди финала за Купата у нас, той припомни, че епидемията в Испания е пламнала именно от два големи футболни мача.

„Дискотеките и баровете не трябваше да бъдат отваряни на този етап, тъй като условието за заетост до 50 %  не може да бъде контролирано по никакъв начин”, коментира Валери Симеонов.

„Няма контрол – това е основният проблем. По бензиностанциите масово не ползват маски”. Лидерът на НФСБ предложи 300 лв. глоба дори и за служители в търговски обекти, които продават стоки на клиенти без маски.

Валери Симеонов посочи, че тук полицията не си върши работата.

Добро начало за сезона – така определи ситуацията по Черноморието Валери Симеонов. „Да, Слънчев бряг още чака туристите си. Но, аз бях тази събота и неделя в Созопол и Несебър – там плажовете се пукат по шевовете”.

Той изрази надежда, че предприетите по настояване на НФСБ мерки ще дадат резултат и даде примери – чадърите и шезлонгите на плажа в Бургас са напълно безплатни, в Созопол са по 3.50 лв., ДДС за ресторантите падна на 9 %, близо 200 хил. души, работили на първа линия в борбата срещу коронавируса, ще ползват ваучери за почивка в българските хотели и къщи за гости.

Валери Симеонов коментира случая за такса „барбарон” и още случаи на „тарикатлъци” за плащане по морето: „Липсва контрол, това трябва сериозно да се санкционира, пропуск от страна на Министерството на туризма”.

Лидерът на НФСБ внася сигнал до министъра на МВР по два случая в Созопол и Варна заради нарушения на Закона за шума. „Има подаден сигнал за силна музика в 23.33 ч. в събота на т.н. „Весела уличка” в Созопол, отиват полицаите – музиката малко преди това е спряна. Ето ви случай на „пробита” полиция. Същото се случва и при сигнал в „Куба бар” във Варна”, посочи Валери Симеонов.

Той коментира и напрежението между премиер и президент. „Прокуратурата трябва да обвинява – не да ни показва разменени смс-и. Въпросът тук е има ли обвинение за внасяне от страна на братя Бобокови на вреден отпадък у нас”, каза Валери Симеонов. По думите му, всичко, което се изнася като записи трябва да се доказва, а не да се коментира по телевизионните студия предварително. Лидерът на НФСБ обаче беше категоричен, че президентската предизборна кампания вече е започнала.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки