В Русия туристическият сезон започва, руснаците ще почиват само там


В Русия туристическият сезон започва, руснаците ще почиват само там
Изглед от Сочи
25 Юни 2020, Четвъртък


Руските туристи ще могат безпрепятствено да се предвижват във вътрешността на страната, но задграничните пътувания все още остават забранени за тях

Автор: Десант

Туристическият сезон в Русия ще започне в началото на юли, съобщи Зарина Догузова, ръководител на Федералната агенция по туризъм.

Както у нас и в останалата част на света и в руската федериция именно туристическият бранш е наот най-пострадалите от карантинните мероприятия, свързани с пандемията от Ковид-19.

Предстои в Русия да се възобновяват междурегионалните авиополети, като първият туристически рейс излетя от Москва за Сочи още на 22 юни. 

Догузова уточнява, че руските граждани могат безпрепятствено да се предвижват във вътрешността на страната, но тяхната почивка ще бъде организирана, като се съблюдават всички изисквания за безопасност. 

Задграничните пътувания обаче все още остават забранени за руските туристи. 

Най-популярните места, за които руснаците купуват билети, са в южна посока — Симферопол, Анапа, Сочи, Геленджик и други курортни градчета. Мнозина планират да прекарат отпуската си в Санкт Петербург, Уфа или в Махачкала (столицата на Дагестан).


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки