Работници са пострадали при срутване в тунел „Железница" (ОБНОВЕНА)


Работници са пострадали при срутване в тунел „Железница" (ОБНОВЕНА)
Снимка: Иван Кънчев (Bulgaria ON AIR)
24 Юни 2020, Сряда


Пострадали са четирима души

Автор: Десант

Част от тунела „Железница”, който в момента се изгражда по трасето на автомагистрала „Струма", се е срутила, съобщи Нова телевизия.

При инцидента са затрупани четирима работници. За щастие, те бяха извадени живи под развалините. По думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС, състоянието им ще се уточни в "Порогов". По последни данни пострадалите, които са настанени в болница, са трима, като единият от тях е с множество фрактури на различни места по тялото. 

Тунелът „Железница” се строи в момента. Два километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. 


Снимка: АПИ

На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна. Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

„Железница“ ще е с дължина около 2 км, с две отделни тръби в посока и ще е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас.

На обекта се работи денонощно, без почивен ден едновременно в двете тръби и от двете страни на тунела. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод като се прокопават около 1,5-2 м във всяка тръба и посока на денонощие и веднага след това се прави първичната облицовка на съоръжението с крепежни елементи, пръскан бетон и анкери.

Изпълнител на проекта е „Джи Пи груп" - компанията, които строи бензиностарнциите и газстанциите на „Лукойл". През 2018 г. фирмата официално се отказа да изпълнява тази обществена поръчка, но на практика  работи на обекта като част от обединението ДЗЗД „АМ Струма тунел 2018", в което влизат още „Глобал кънстръкшън" ООД и „Виа план" ЕООД.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки