НФСБ с грижа за безопасността на моста в Бургас


НФСБ с грижа за безопасността на моста в Бургас
Снимка: gotoburgas.com
24 Юни 2020, Сряда


Общинските съветници от патриотичната формация настояват съоръжението да се оборудва с още спасителни пояси

Автор: Десант

Бургаският мост е една от емблемите на морския град и любимо място за разходка както на бургазлии, така и на почиващите тук курортисти. От него се хвърля и кръстът на Богоявление. Много често обаче се намират смелчаци, които скачат от него в морето, като понякога се стига и до трагични случаи.

Последно в началото на юни две момчета на 16 и на 13 години намериха смъртта си, след скокове от втория етаж на съоръжението.

Общинските съветници от НФСБ в Бургас настояват за поставяне на спасителни пояси по моста в Бургас, за да няма повече трагични инциденти. В злочестия ден, когато се удавиха двете деца, трето  момче бе спасено, след като му бе хвърлен спасителен пояс.

„Скоковете от моста на деца безспорно носят риск за живота и здравето им. Според нас е невъзможно да бъде осигурен 24-часов патрул, който да предотвратява подобни случаи. Благодарение на хвърления спасителен пояс е предотвратена загубата на трети човешки живот“, посочват Милен Ненчев и Боян Дяков.

По тази причина от НФСБ предлагат на моста в Бургас да се поставят спасителни пояси на всеки сто метра, с цел да се запази живота и здравето на децата на жителите и гостите на морския град, както и за да се предотвратят инциденти, подобни на този от 7 юни.

Необходимите финансови средства могат да бъдат осигурени от резерва в бюджета на Община Бургас за 2020 г., посочват вносителите Милен Ненчев и Боян Дяков.

Предложението на двамата общински съветници от НФСБ е прието от Постоянната комисия по сигурност и обществен ред към ОбС-Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки