Ще се развъди ли коронавирусът в Софийския университет (ОБНОВЕНА)


Ще се развъди ли коронавирусът в Софийския университет (ОБНОВЕНА)
23 Юни 2020, Вторник


Десетки студенти от столичната Алма матер са били изпитвани от депутата Янаки Стоилов, преди той да вледе в болница заради Ковид-19

Автор: Десант

Десетки студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" са били изпитани от Янаки Стоилов в седмицата, преди той да постъпи в болница поради зараза с коронавирус. За това предупреждава News.bg, позовавайки се на сигнал на свои читател.

В писмото, получено на редакционната ни поща, се посочва, че в обществените среди се дискутира факта, че червеният депутат е бил в контакт с много други партийни членове на БСП, но се подминава тази подробност, че той е и преподавател в Юридическия факултет на Алма матер.

Читателят на медията подкрепя твърдението си със съобщение, публикувано в сайта на Софийския университет, от което става ясно, че Стоилов е бил в контакт с много свои колеги преподаватели, студенти и служители на университета.

По тази причина авторът на сигнала се опасява, че има опасност Ректоратът на Софийския университет да се превърне в потенциално огнище на зараза с COVID -19.

По-късно днес стана ясно, че около 200 студенти по право, служители и преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски" са тествани за COVID-19, тъй като са били контактни на Янаки Стоилов, който даде положителна проба за коронавируса.

Дезинфекцирани са всички помещения на Юридическия факултет на Алма Матер, където Стоилов е преподавател по Обща теория на правото.

Достъпът на хора до сградите на университета временно е спрян.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки