Бургас кани гости на луди миди и мидена супа


Бургас кани гости на луди миди и мидена супа
Снимката е илюстративна
22 Юни 2020, Понеделник


Миденият уикенд ще е придружен и с богата културна и спортна програма

Автор: Десант

Поредният уикенд туризъм в Бургас ще премине под знака на мидите. От 26 до 28 юни ресторантите в морския град ще се надпреварват за приза „Най-добра рецепта“ за ястия, приготвени с вкусния деликатес.

Луди миди, мидена супа, миди по моряшки или миди по бургашки са само част от вкусните изкушения, които ще предлагат бургаските заведения. Пресни миди на тенекия пък ще може да се опитат на остров Света Анастасия.

Деликатесната черноморска мида е любим и традиционен продукт в местната кухня. Гостите от вътрешността на страната ще се изненадат приятно от разнообразните начини, по които се приготвя тук.

Програмата за мидения уикенд включва и много концертни, спортни и разнообразни културни мероприятия. Гостите на града ще могат да слушат на живо изпълнения на групите „Акага“ и „Celebration“, Krisko and Begeton Band, DJ Ross, Hype Man N.A.S.O. Държавната опера в Бургас пък ще представи оперния концерт „Наздравица“

Почитателите на Мелпомена ще аплодират  спектаклите „Лъжи ме, обичам те“ и „Късметът на кукувицата“, а за любителите на киното на фасадата на Регионална библиотека "Пейо Яворов" ще бъде прожектирана култовата българска комедия от 1970 г. „Кит". 

Гонка в залива, част от Регата "Черноморец Бургас 2020" в детските и олимпийски класове, и традиционното състезание по спортно ориентиране "Купа Бургас" са спортните мероприятия в афиша.

Покрай изложбата на отровни змии „Snake house” в периода 26 – 28 юни ще може да се разгледа и изложбата „ЗА – РИБЯВАЩО", представяща най-красивите екзотични риби на планетата.

Цялата програма може да видите ТУК.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки