Помните ли красивата Калина, убита садистично от приятеля си? Делото срещу него днес влезе в съда


Помните ли красивата Калина, убита садистично от приятеля си? Делото срещу него днес влезе в съда
18 Юни 2020, Четвъртък


За да прикрие престъплението си, Васил Василев се прострелял с газов пистолет като внимавал да не се нарани, след това писал сърцераздерателен есемес на баща си

Автор: Десант

Жестокият убиец на 25-годишната Калина – Васил Василев, застава на подсъдимата скамейка. В проведеното днес разпоредително заседание Софийски градски съд не е намерил основание делото да бъде прекратено или спряно, както и не са били констатирани процесуални нарушения, съобщават от Апелативна прокуратура София.

От пресцентъра на обвинението припомнят обстоятелствата около зверското престъпление.
 
Двадесет и четири годишният подсъдим имал затруднения в междуличностното общуване, бил импулсивен, склонен да проявява агресия.

През септември 2018 г. той се запознал с Калина С. Не след дълго двамата заживели заедно в апартамента на баща й в кв. „Банишора“ в столицата.

Васил проявявал силна ревност спрямо приятелката си. Проверявал съобщения в телефона й и в социалните мрежи, а когато не били заедно непрекъснато й се обаждал. Подсъдимият вдигал скандали по повод общуването на Калина с други хора. Между двамата имало проблеми и от финансово естество, тъй като младата жена сама плащала разходите по домакинството.

Поради лабилния си характер, Васил по време на спорове с приятелката си, избухвал, викал, плачел. Всичко това довело до желанието на младата жена да прекрати връзката с него. Той, на свой ред, го усещал.

Вечерта на 15 януари 2019 г. двамата вечеряли в обитаваното от тях жилище. През нощта, по време на интимна близост, подсъдимият Васил удушил приятелката си. Смъртта й настъпила в рамките на няколко минути, вследствие на причинената механична асфиксия. След това подсъдимият нанесъл множество тежки травми на пострадалата.

На сутринта след убийството, воден от ревност, той започнал да проверява съдържанието на телефона на Калина. Писал съобщения от нейно име на бившия й приятел и на позната от работата й.

Няколко часа по-късно решил да изгради защитна версия за убийството, като твърди, че няма спомен за случилото се и ще инсценира опит за самоубийство. В изпълнение на намисленото, отишъл до магазин и купил въздушен пистолет. Използвал го като се прострелял два пъти в областта на шията и в ръката по начин, който да не си нанесе сериозни наранявания.

Впоследствие, от негов профил, написал съобщение, през мобилното приложение „Месинджър“, на приятелка на Калина, обвинявайки я. Тя се изненадала и се обадила на пострадалата, като разговорът бил приет от Васил. Той й заявил, че Калина е мъртва и че нищо не помни, тъй като бил изпаднал в безсъзнание.

Подсъдимият написал и съобщение на баща си: „Тати, снощи бях на силни обезболяващи и като се прибрахме с Калина пихме уиски. Скарахме се и не помня повече, не знам къде се намирам, събудих се и я видях мъртва и посиняла, явно съм я убил, много те обичам, благодаря ти за всичко, завещавам ти моето Ауди и искам да го направиш, както аз желаех, обичам те и сбогом и на моя живот, не ми се лежи по затворите“. Бащата на Васил незабавно му се обадил. Подсъдимият му отговорил, плачейки, че „не може да живее без Калина, срязал си вените, кръвта му изтича“.

Непосредствено след това бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. На местопроизшествието пристигнали полицейски служители, които задържали Васил Василев.

В хода на разследването е било установено, че убийството е било извършено от него с особена жестокост, при проява на изключителна ярост, ожесточение и садизъм.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки