НФСБ обсъжда с експерти законодателни мерки срещу дрогираните шофьори


НФСБ обсъжда с експерти законодателни мерки срещу дрогираните шофьори
18 Юни 2020, Четвъртък


Преди 2 години Народното събрание прие поправка в Закона за движение по пътищата, предложена от партията на Валери Симеонов, по силата на която контролните органи могат да тестват на място водачите на МПС не само за алкохол, но и за дрога

Автор: Десант

Законодателни промени, свързани с борбата срещу дрогираните шофьори по пътищата у нас обсъдиха на работна среща с експерти днес народните представители от НФСБ Борис Ячев, Георги Колев и Христиан Митев. В дискусията участие взеха заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова и представители на Българското обединение на шофьорите и Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Експертите предложиха законодателни идеи, които да действат превантивно и да не допускат хора, които са доказани като наркозависими, да бъдат активни участници в движението по пътищата.

Това е следващата стъпка в законодателната работа на НФСБ срещу наркотичната зависимост и употребата на дрога. Преди 2 години Народното събрание прие поправка в Закона за движение по пътищата, предложена от партията на Валери Симеонов, по силата на която контролните органи могат да тестват на място водачите на МПС не само за алкохол, но и за дрога.

Това подпомогна до голяма степен ограничаването на употребата на дрога, особено сред младите шофьори. Но са необходими още сериозни действия в тази посока, затова НФСБ ще продължи със законодателните инициативи.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки