Камиони с незаконна дървесина кръстосват България


Камиони с незаконна дървесина кръстосват България
Снимка: ИАРА
12 Юни 2020, Петък


Само за един ден такива случаи са установени в Монтанско и Котленско

Автор: Десант

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Берковица задържаха 10 куб. м. незаконна дървесина в частен имот в с. Мърчево, обл. Монтана. Нарушението е разкрито след съвместна проверка на горската дирекция и РУ - Монтана. Инспекцията е установила, че задържаната дървесина е без документи за законен произход и контролна горска марка. Тя е иззета и е образувано досъдебно производство.

Акцията е част от засилените проверки по спазването на разпоредбите на Закона за горите в региона. От началото на месеца инспекторите на РДГ Берковица са направили повече от 100 проверки. Задържани са 30 куб. м. незаконна дървесина.

По същото време, на 11 юни, горски служители на сливенската Регионална дирекция по горите  при извършване на съвместна проверка с Икономическа полиция и РУ – Котел са задържали камион с незаконна дървесина. Товарният автомобил е пренасял 8 пространствени кубически метра дърва от вид черен бор, добити от  общинска горска територия.

Проверяващите спрели превозното средство за проверка в района на с. Зелена морава.

Инспекторите са установили, че дървесината е без документи, доказващи нейния законен произход. Съставени са 2 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, които са за транспортиране без превозен билет и без контролна горска марка.

При проверката се установява, че и товарният автомобил е без надлежни документи, за което е задържан от служителите на РУ – Котел. Дървесината е предадена за съхранение в Държавно горско стопанство – Тича.

По случая е образувано досъдебно производство.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки