Валери Симеонов коментира кризата в управляващата коалиция


Валери Симеонов коментира кризата в управляващата коалиция
11 Юни 2020, Четвъртък


Ситуацията ще се обсъжда на редовен коалиционен съвет другата седмица, съобщи лидерът на НФСБ

Автор: Десант

За следващата седмица има насрочен редовен коалиционен съвет – с дата и час, там ще се решава въпроса за доброволните отряди, съобщи лидерът на НФСБ Валери Симеонов в ефира на телевизия „Европа” тази сутрин.

За това има ли напрежение в коалицията след като от ГЕРБ не подкрепиха това предложение на патриотите, Симеонов отговори: „Всички противоречия могат да се решават по два начина – с война или диалог. Смятам, че трябва да изберем второто”.

„Коалицията е съставена от различни политически сили – нормално е да има противоречия в различни моменти или по определени текстове на законопроекти в зала”, добави той.

Лидерът на НФСБ припомни, че спорният текст като част от борбата с битовата престъпност е заложен в Програмата за управление още преди три години.

Валери Симеонов изрази недоумение от факта, че по предложения от НФСБ законопроект за намаляване на казината и стриктно регламентиране на местата им, не е имало никакви дебати или възражения в спортната комисия, но той е бил отхвърлен.

„Странно е, че Весела Лечева, която има тежка дума в Комисията, има частен интерес – притежаването на игрални зали от брат й. Но не го декларира”, добави Симеонов.

На въпроса задават ли се предсрочни избори лидерът на НФСБ припомни, че по Конституция  при евентуална правителствена криза и оставка на кабинета се отива на втори вариант – предлага се на най-голямата политическа сила управлението, после – на втората, след това – на третата. И чак тогава се върви към служебно правителство и предсрочни избори.

„Нека не прескачаме етапите”, подчерта Валери Симеонов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки