Остров Света Анастасия ще посрещне Еньовден с „Биле фест"


Остров Света Анастасия ще посрещне Еньовден с „Биле фест"
Снимка: Община Бургас
10 Юни 2020, Сряда


Посетителите ще могат да опитат миди, изпечени на тенекия, билкова бира и отвари от островните лековити треви

Автор: Десант

В навечерието на Еньовден, от 19 до 21 юни на остров Света Анастасия в Бургаския залив ще се проведе станалият вече традиционен „Биле фест". 

В ранните часове на 20 юни водолазите от клуб „Приятели на морето" - Бургас ще почистят морското дъно около късчето земя насред морето, като по традиция те ще помогнат за изваждането на едри пресни миди, които всеки може да опита безплатно, изпечени на тенекия на брега.

Стопаните на острова ще предлагат на посетителите да се разхладят с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа.

Специално за лечебно-вълшебния фестивал от бургаската крафт пивоварна „Металхед" са приготвили лимитираната варка билкова бира, за която са използвани растящи на острова лековити треви.

В духа на Еньовден, Света Анастасия ще посрещне своите гости с фолклорни ритуали за здраве и плодородие. Билкови отвари ще забъркат специалисти от близо и далеч.

Участниците в тазгодишното издание на фестивала ще представят собствено производство здравословни храни, домашни ястия, лечебни екстракти и мехлеми.

Специално внимание в програмата е отделено на чудото на "Странджа" - кримският чай. Посетителите ще могат да си закупят на острова свежи билки за разсад, красиви сувенири и бижута с билки и цветя, както и ризи с български шевици.

Тези, които решат да посетят острова през фестивалните дни, ще трябва да направят предварителна резервация на телефон 0882 004 124. 


В категории: Новини , Традиции

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки