Валери Симеонов: Засегнеш ли интересите на свръхбогатите, и те обвиняват в лобизъм


Валери Симеонов: Засегнеш ли интересите на свръхбогатите, и те обвиняват в лобизъм
09 Юни 2020, Вторник


В случая с хазарта и с картела при горивата става въпрос за големи финансови интереси, посочва лидерът на НФСБ

Автор: Десант

„Винаги щом засегнеш нечии интереси – те обвиняват в лобизъм или пристрастност. А в случая с хазарта, с картела при горивата става въпрос за големи финансови интереси. Последните две години обаче показаха, че във всичките битки, които аз и НФСБ сме подели – лобизъм няма”.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в предаването „Здравей България” по Нова тази сутрин. Поводът – обвиненията на асоциации, свързани с хазартните зали у нас. Те се появиха, след като НФСБ внесе закон, който регламентира местата, на които може да има казина, с цел ограничаване на хазартната зависимост.

Валери Симеонов припомни, че обвинения в лобизъм е имало, когато е започнал битката срещу шума. „И тогава имаше „твърдения”, че се опитвам да затворя големите дискотеки на плажа в Слънчев бряг в полза на някакви други неясни субекти. Какво се оказа? Лъжа”, каза Симеонов.

„Обвинения в лобизъм имаше и когато започнахме битката срещу Васил Божков през 2018 г. „Казваха, че съм разчиствал пътя за други мастити олигарси, които да заемат хазартния бизнес. Даже се цитираха имената на Делян Пеевски, Домусчиеви. Има ли такова нещо? Не. Фактите го показват”, даде следващ пример лидерът на НФСБ.

Той заяви, че споменава името на Валентин Златев като човек, който близо 30 години е синоним на монопола върху един цял сектор. „Говорим за монопол, за картел, за договаряне на цени – еднакви цени в бензиностанциите. Вижда се, че правителството започна очакваната от всички българи борба с олигархията – нормално е Златев да бъде в светлината на прожекторите”, коментира Валери Симеонов.

На въпроса за медийните изяви на Васил Божков лидерът на НФСБ отговори: „Хулиганче със спрей в ръка на улицата и всички чакат да се види кой ще напръска с червена боя”.

Валери Симеонов определи като несериозно поведението на човек, който има предявени 18 обвинения, но не казва нищо по тях.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки