Сак с пари давал Божков на ПИК, за да не отразяват Валери Симеонов


Сак с пари давал Божков на ПИК, за да не отразяват Валери Симеонов
Снимката е илюстративна
05 Юни 2020, Петък


Натискът бил заради исканите от лидера на НФСБ промени в Закона за хазарта

Автор: Десант

През 2018 г. собственикът на агенция ПИК Недялко Недялков е бил заплашван и притискан от Васил Божков да не отразява Валери Симеонов за исканите промени в хазарта. „В противен случай ще ти се случат много лоши неща. Или взимаш от съседната стая сак с пари“.

Информацията за грозната сцена бе изнесена от Недялко Недялков снощи в предаването „Дискусионно студио“ на ТВ СКАТ.

„Първите интервюта на Валери Симеонов по темата с хазарта бяха през пролетта на 2018 г. в агенция ПИК. Веднага след тях аз бях поканен на среща в кабинета на г-н Божков в „Нове холдинг“. Срещата мина изключително неприятно. Включително със заплахи. Изискването беше г-н Симеонов да спре да говори. И да не му се дава трибуна в Агенция ПИК“, разказа Недялко Недялков. 

Божков е посочил два варианта: „Първият – лош: че може да ми се случат много лоши неща. Вторият – добър: в съседната стая ме чака сак с пари“,

Собственикът на ПИК бил категоричен, че е абсурдно подобен разговор да се води през 2018 г. в кабинета на един „почтен“ бизнесмен.

„Казах, че пари „на ръка“ няма да взема. Той се изуми от този отговор. Впоследствие „Еврофутбол“ започна да рекламира в ПИК срещу малка сума, но г-н Симеонов продължи да дава своите интервюта при нас.

Така отговарям на въпроса къде са били парите от кеша на г-н Божков. Ами в торби, в неговия офис. И са били предлагани като рушвет на журналисти, на политици, срещу медийно влияние и срещу запушване устата, примерно по темата да не говори Валери Симеонов за хазарта“, посочи Недялко Недялков.

И добави: „След този разговор с Васил Божков г-н Симеонов продължи да говори и изведнъж се появи протестът на майките с уврежданията.  И аз не мога да не направя връзка между двете неща. Не мога да направя връзка между това, че в крайна сметка този протест беше яхнат от Мая Манолова, за която в момента има обосновано предположение, че нейната кметска кампания миналата есен е била финансирана от г-н Божков“.

Издателят на ПИК подчерта, че има интересно съвпадение на датите на тегленията, правени от Васил Божков.

„Най-големите суми са били теглени през октомври и ноември 2019 г., когато е първият тур на кметските избори, когато беше балотажът. И когато бяха протестите против Иван Гешев. Говорим за седем и половина милиона, теглени „на каса“ от г-н Божков само за два месеца!  А той пита нас къде били тези пари! Извинявайте, това е свръхнахалство!“, реагира Недялко Недялков.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Давали са
05.06.2020 11:26:16
0
1
сак с пари на Недялко и той не ги взел?! Бе вие добре ли сте? На него детска раничка полупълна с банкноти да му подадеш и ще я грабне...Хайде сега, не ни трябват нови дисиденти!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки