Изграждат нова екопътка към Скакавишкия водопад


Изграждат нова екопътка към Скакавишкия водопад
Снимка: kustendil.com
01 Юни 2020, Понеделник


Новото трасе ще върви от т.нар. син мост на река Струма при с. Раждавица,  край средновековен храм от XII в., който се реставрира, над ж.п. линията и тунел-9  и по ската към природната забележителност

Автор: Десант

Започна изграждането на 5-километрова екопътка, която ще свързва село Раждавица със Скакавишкия водопад, обявен за трети в страната с височина на спускащите се струи по ската от 72 метра.

Проектът е на Община Кюстендил по Програмата за трансгранично сътрудничество с община Струмица, Северна Македония, и трябва да приключи до края на годината.


Карта: google.com/maps

Пак по проект на кюстендилската община, през 2019 г. беше изградена към 800 метра екопътека откъм с. Полска Скакавица и под самия водопад.

Сега се прави по ново трасе - от т.нар. син мост на река Струма при с. Раждавица,  край средновековен храм от XII в., който се реставрира, над ж.п. линията и тунел-9  и по ската към водопада, разказва Борислав Крумов от местното сдружение "Роден край".

Пътеката ще улесни достъпа на туристи до атрактивния Скакавишки водопад. Път до под него не е прокарван досега заради свлачищен терен по трасето, разказват туристи.

Източник: Кмета.бг


В категории: Новини , Забележителности

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки