Патриарх Неофит: Да пазим децата на България чисти и непокварени


Патриарх Неофит: Да пазим децата на България чисти и непокварени
01 Юни 2020, Понеделник


Вижте какво още казва Негово светейшество в словото си по случай Деня на детето

Автор: Десант

„Децата са най-скъпото и най-свидното на всеки човек, на всяко семейство и на всеки народ. Те са благословение както за своите родители, така и за цялото ни общество – тези, които отглеждаме и за които се грижим с най-усърдна грижа, които ни носят искрена радост, както и тези, към които гледаме с надежда за утрешния ден".

Така започва обръщението на Негово светейшество Българския патриарх Неофит по случай Международния ден на детето, който отбелязваме в първия ден на юни.


Снимка: Българска патриаршия

„Те са и онзи неизменен образ на чистотата и невинността, към който нашият Господ ни призовава да се стремим всеки ден, като се уподобяваме на тях в мислите и действията си: „… истина ви казвам, ако се не обърнете и не станете като деца, няма да влезете в царството небесно“ (Мат. 18:3). Тези думи на Спасителя, изречени преди две хилядолетия, запазват своята вярност и своята валидност и за нас днес, защото в тях се съдържа вечна и неизменна истина" - обръща внимание главата на Българската православна църква в своето посление.

Патриарх Неофит призовава да пазим децата на България чисти и непокварени, да се грижим за тях не само материално, но и духовно. И „да ги възпитаваме още от люлката в Божията истина и в Божия път, в добрите вековни традиции на православния ни народ, който е оцелял през вековете, съхранявайки и до днес своята държавност и народностно самосъзнание, своята духовна и културна идентичност и вътрешно единство само благодарение на спасителната си православна християнска вяра".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки