Фирма от обръча на Доган с поредното безобразие в парк „Росенец“


Фирма от обръча на Доган с поредното безобразие в парк „Росенец“
29 Май 2020, Петък


Докато бургаската общественост е вперила очи в скандал с единствения път, който води до морето на нос Чукалята в парк „Росенец“, преграден за нуждите на сарая на Ахмед Доган, ето какво сътвори фирма "Хермес Солар"

Автор: Светлана Николова

Четириетажна постройка с неясно предназначение е вкопана в скалите на нос Чукалята, до плаж „Росенец – Север“. Сградата наподобява желязна кула. Стъклата й са затъмнени, за да не се вижда нищо вътре. Според запознати става дума за вип апартаменти, които са в процес на довършване.



Строителството на 20-метровото синьо здание е започнало тихомълком в края на летния сезон през 2018 година, спомнят си очевидци. През май същата година служебното Министерство на туризма даде на концесия за 15 години въпросната плажна ивица на „Хермес Солар” ЕООД.

Фирмата се свързва с почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. По документи точно „Хермес Солар“ е собственик и на намиращия се в съседство палат, известен като „Сарая на Доган”.

Припомняме, че луксозният дворец, в който отмаря „елита“ на ДПС, бе построен с кредити от КТБ, а брега пред него – укрепен с държавни пари.

Общественият път до него пък е преграден с бариера и се охранява, а държавните имоти на брега са с отрязан единствен достъп по суша. Въпросният път влезе в новините и след пожара в резиденцията на Ахмед Доган, когато журналисти не бяха допуснати да минат през него, за да изпълнят професионалните си задължения.

Преди месец Общинският съвет в Бургас гласува за деактуването на пътя. Въпрос на време е той окончателно да стане частна собственост. Така Доган нацяло ще обсеби нос Чукалята, който е обект от стратегическо значение за националната сигурност.

На него преди години е имало военен секретен обект, служил за наблюдение на корабите, които се движат в българските териториални води. От носа се вижда военноморска база Атия, а по суша в непосредствена близост се намират Нефтеното пристанище и складовата база на „Лукойл – Нефтохим“.



Кой е дал разрешение за постройката в скалите, съгласувано ли е строителството с РИОСВ – Бургас, кой е разрешил разкопаването на плажа за полагането на тръби, които се отвеждат в морето, както и какво е тяхното предназначение - отговорите очаквайте в следващи репортажи.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Иван
13.07.2020 01:56:41
0
1
Кой е дал разрешение за удължаване на буната с около 100 метра? Защо офис сградата няма акт 16? Сога е трябвало да се завърши? Има ли легла вътре?
3
Иван
13.07.2020 01:56:39
0
0
Кой е дал разрешение за удължаване на буната с около 100 метра? Защо офис сградата няма акт 16? Сога е трябвало да се завърши? Има ли легла вътре?
2
Blagoja
31.05.2020 20:29:44
0
0
Bugarin =
Makedonska krv = 80/100
Tatarska krv = 15/100
Vlaska krv = 5 / 100
=Bugarin
1
Blagoja
31.05.2020 20:29:41
0
0
Bugarin =
Makedonska krv = 80/100
Tatarska krv = 15/100
Vlaska krv = 5 / 100
=Bugarin
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки