Засечени са опити да се манипулира вотът за избора на Царица Роза


Засечени са опити да се манипулира вотът за избора на Царица Роза
Снимката е илюстративна
29 Май 2020, Петък


Генерираните със скрипт гласове няма да не бъдат отчитани, реши журито, което следи да се спазва регламентът на конкурса. Негов член е и известният физик Теодосий Теодосиев

Автор: Десант

„През изминалата вечер имахме нерегламентирано отразяване на гласове чрез скриптове“, информира създателят на сайта за гласуване за конкурса за „Царица Роза 2020“ – queenrose.eu, Станислав Иванов.

По време на видеосреща с журито на оспорваното състезание е взето решение генерираните със скрипт гласове да не бъдат отчитани, съобщи Пресцентърът на Община Казанлък.

„Ние ще продължим да държим вотът да не бъде манипулиран, за да бъде изборът на Царица Роза честен“, уверява Станислав Иванов.

По думите му, срещат изключително много трудности, защото няколко пъти на ден се правят опити вотът да бъде манипулиран. Иванов обяви, че опитите за фалшиви новини, свързани с конкурса, ще бъдат предавани в съда в търсене на отговорност за невярна информация.

Според Николай Златанов, председател на Общински съвет – Казанлък, и председател на журито: „Изманипулираните гласове ще бъдат извадени още днес, за да може всички да виждат реалните гласове, които ще бъдат отчетени накрая на класирането, а и за да не обезсърчаваме кандидатките. След приключване на конкурса ще създадем онлайн възможност всеки един да провери със собствения си имейл дали неговият глас е бил зачетен и за коя от претендентките“.

Златанов напомни, че „зад организацията на този конкурс винаги стои един огромен труд, но винаги се намират хора, които се опитват да го опорочат“. Той даде гаранцията на всички членове на журито за честността на избора.

Почетният гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев, който също е член на журито, призвано да следи за стриктното спазване на регламента за избор на Царица Роза, припомни с усмивка крилатата си фраза, че българската майка ражда най-талантливите деца в света. „А сега се убеждвам – и най-красивите".

Известният физик пожела на прекрасните претендентки за титлата „да имат високо самочувствие, да бъдат все така лъчезарни и да украсят света и околните светове!“.



Припомняме, че тази година конкурсът за избор на Царица Роза ще се проведе за първи път онлайн. Гласуването в специално създадения за целта сайт ще продължи до 1 юни. Общо 24 са тазгодишните претендентки за короната.

Новият формат се налага заради социалната изолация за ограничаване на разпространението на коронавируса в страната. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки