На плаж в Испания – само с предварителна резервация


На плаж в Испания – само с предварителна резервация
Снимката е илюстративна
28 Май 2020, Четвъртък


Предварителната заявка за място под слънцето ще се прави в уебсайта на местните общини

Автор: Десант

В Испания са измислили начин да осигурят социалната дистанция между плажуващите, докато трае пандемията от коронавирус, съобщава „Сън". 

По данни на таблоида, няколко курорта край Мадрид, Майорка и Канарските острови ще предлагат предварителна резервация на местата на плажа. 

Компанията „Natare 360º", която е специализирана в организацията на масови мероприятия и продажба на билети, вече пусна портал за резервации. По думите на представител на разработчика на новата система, тя ще обслужва както туристите, така и местните жители. 

От фирмата ще изчислят капацитета на плажните ивици, след което всеки ще може да си направи предварителна заявка за място (на пясъка) под слънцето в уебсайта на местните общини. Завършвайки резервацията, е нужно да се разпечата квитанция или тя да се качи на смартфон, за да се представи на преверяващите край плажовете. 

В портала ще бъде достъпна услуга за резервация ден за ден. Тези, които искат да се сдобият с тен, ще могат да следят броя на свободните места и да ги заемат минути преди да излязат от хотела или дома си.

Новата система ще е удобна както за почиващите, така и за местните власти, които ще могат да извършват „пасивен контрол" за спазването на реда в обществените места, след като те бъдат отворени за жителите и гостите на курортите.

В началото на май медиите съобщиха, че по крайбрежията на испанските курорти се поставят специални датчици, които да следят броят на опъналите хавлии на плажа. Намерението бе след това чрез приложения да се информират хората за най-пренаселените и по-малко оживените райони.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки