Започва изграждането на нов парк в поморийския квартал "Малко солено езеро"


Започва изграждането на нов парк в поморийския квартал "Малко солено езеро"
28 Май 2020, Четвъртък


Теренът за озеленяване ще носи името на генерал-майор Александър Лермонтов, решиха общинските съветници в морския град

Автор: Десант

Общинският съвет в Поморие взе решение на последното си заседание за именуване на терен за озеленяване. Новият парк, който се намира в квартал "Малко солено езеро" в Поморие, ще носи името на генерал-майор Александър Михайлович Лермонтов.

Внесеното от кмета предложение е по идея на инициативния комитет за изграждане на паметника на руските войни, загинали за освобождението на морския град и неговия председател - Теодоси Гуджуков – почетен гражданин на Поморие.

Теренът в кв. „Малко солено езеро“ бе обект на дългогодишен съдебен спор между поморийска фамилия и общинската администрация. В края на миналата година съдебната битка завърши в полза на Общината.

„Този терен ще се превърне в красив общински парк. Извънредната ситуация, в която попаднахме, промени много от плануваните за годината дейности, но имаме добри идеи за там, които при първа възможност ще осъществим“, каза кметът Алексиев.

Към момента общинският вече терен е почистен от всички натрупани по-рано инертни материали, окосен е и са засадени 16 броя дръвчета от типа явор и пауловния.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки