Риболовни инспектори дебнат цяла нощ бракониери в язовир Телиш


Риболовни инспектори дебнат цяла нощ бракониери в язовир Телиш
Снимки: ИАРА
27 Май 2020, Сряда


В Плевенско са установени още нарушения край водоемите

Автор: Десант

В нощта на 21 срещу 22 май служителите на ИАРА забелязват в язовир Телиш гумена лодка с извънбордов мотор и две лица, които извършват риболов по време на забрана за пролетно-лятно размножаващи се риби.

Бракониерите са наблюдавани в продължение на шест часа със специализирани уреди на нощно виждане. Те периодично завързвали уловените от тях риби от вида пъстър толстолоб на „кулата“ в язовира.

В ранните часове на 22 май, при акостиране на брега, нарушителите са пресрещнати от контролните органи на ИАРА. Лицата успяват да срежат въже с вързани на него риби, но инспекторите на РК-Плевен влизат във водата и успяват да извадят част от незаконния улов. 

Съставени са 2 бр. АУАН, с които са иззети гумена лодка, извънбордов мотор, гребла и въдици с макари.В същия ден любители риболовци изваждат незаконно поставена мрежа в старо речно корито при село Ясен. Освободени и върнати във водата са голямо количество трофейни риби от вида лин, като мрежата е предадена на ИАРА – Плевен.

На 24 май пък, при проверка в река Дунав, са открити и извадени две лави – кърмаци с 130 куки.През почивните дни са съставени и 3 бр. АУАН на лица, извършващи любителски без риболовни билети.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки