Само 30 процента от родителите в Бургас пратиха днес децата си на детска градина


Само 30 процента от родителите в Бургас пратиха днес децата си на детска градина
Снимка: БНР
26 Май 2020, Вторник


Детските заведения започнаха работа при засилени противоепидемиологични мерки

Автор: Десант

Въпреки предварителните проучвания през миналата седмица, които показаха, че 48 % от бургаските родители възнамеряват да пуснат децата си на градина, днес проверка на общината установи, че в момента има около 30 % присъствие.

Целият наличен персонал в бургаските детски градини бе изследван за коронавирус през последните дни. Всичките общо 1151 ПиСиАр тестове на учители, медицински сестри, готвачи са показали отрицателен резултат. Това е само една от мерките за осигуряване на безопасна среда за децата.

Всички помещения в градините и яслите са дезинфекцирани с иновативен германски биоциден продукт за дълготрайна защита, снабдени са с постелки, напоени с дезинфектант и са заредени с хранителни продукти. За персонала на детските заведения са осигурени всички необходими предпазни средства и дезинфектанти за ръце.

За да не се допуска смесване на децата от различните групи има установен ред, по който те ще бъдат извеждани на двора да играят, като там персоналът ще съблюдава децата да са на безопасно разстояние едно от друго.

Дворовете са окосени, а зелените площи са предварително обработени против кърлежи.

При приемането в детското заведение на децата е измервана температурата и е провеждан сутрешен филтър на всички входове на детските заведения, а изискваните микробиологични изследвания за паразити ще бъдат направени безплатно от медицинските сестри в детските заведения.

Родителите няма да бъдат допускани в двора или сградата на градините.

Новост в организацията на работа на бургаските детски заведения е и това, че един и същи персонал ще работи само в една и съща градинска група. Училищните автобуси на Община Бургас, които извозваха деца в детските заведения също са спрени от работа, като се призовават родителите да откарват децата си до градината с личен превоз за по-голяма безопасност.

Градините и яслите ще приемат деца най-рано от 07.30 и ще ги изпращат най-късно в 18.00 часа, за да проведе в сградата необходимата дезинфекция и санитарно-хигиенни условия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки