Васил Найденов и Минчо Минчев - със „Златен век" за 24 май


Васил Найденов и Минчо Минчев - със „Златен век" за 24 май
Снимка: Министерство на културата
22 Май 2020, Петък


Заради пандемията от Ковид-19 церемонията по връчване на най-голямото отличие на министерството на културата ще е през есента

Автор: Десант

Министерството на културата отличава седемдесет и две изявени личности и институции за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската национална идентичност и по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.

Огърлие „Златен век“ и парична награда са присъдени на: оперната певица Александрина Пендачанска; на пианистката и музикален педагог проф. Милена Моллова; на певеца Васил Найденов, на диригента Йордан Дафов – диригент и на виртуозния цигулар проф. Минчо Минчев.

Пълният списък с получилите останалите отличия: „Златен век“ – звезда; почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, и грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност, може да се види в сайта на Министерството на културата. 

От културното ведомство информират, че заради въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19, тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента.  


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки