Превозвачите в туризма искат спешен диалог с правителството


Превозвачите в туризма искат спешен диалог с правителството
19 Май 2020, Вторник


Няколкостотин автомобила се включиха в мирните шествия, организирани по едно и също време в София, Пловдив, Бургас, Варна и Русе

Автор: Светлана Николова

Отсрочване на задълженията към държавния бюджет, безвъзмездна помощ или безлихвен кредит. Това са част от исканията на фирмите за случаен превоз, поставени на днешния мирен протест. Браншът е сред най-силно засегнатите от двумесечното извънредно положение, наложено заради коронавируса, но реално не може да се възползва от нито една от мерките, обявени до момента от правителството.

"Тази мярка 60 на 40 не ме устройва. Предполагам, не устройва и други колеги, които нямат въобще работа и приходи през този период. Просто е невъзможно", Казва Хрисимир Попов от Несебър, който има 7 автомобила.

Той е освободил от работа 50 процента от персонала си.

Радостин Кьосев от Поморие обаче е решил да запази шофьорите си, независимо че не развива дейност. "Нашите кадри са много ценни, един шофьор на автобус трябва да притежава много качества. Ценим ги и правим всичко възможно да ги запазим при нас", казва бизнесменът.

С днешния си протест превозвачите се надяват да бъдат потърсени за диалог с правителството.


Добромир Симов, превозвач

"Нашето искане е да бъдем чути, да започне диалог за предприемане на мерки, с които да бъде подпомогнат или спасен нашия бранш. Предлагаме 5 различни варианта, които включват безлихвен или нисколихвен кредит", казва Добромир Симов, координатор на сдружението "Случаен превоз" за Бургаска област. 

Близо 100 автобуса се включиха в протеста в София. Над 50 бяха превозните средства, които излязоха в Бургас.



Шествието в морския град тръгна от Летище Бургас и премина през жп-гарата с надути клаксони. От съображения за сигурност движението на други автомобили на възлови кръстовища временно беше спряно.

Сдружение „Случаен превоз“ е учредено на 30 март. Всички опити на ръководството да разговарят с министъра на транспорта до момента удрят на камък. Ако тази мярка днес не доведе до желани резултати, от бранша замислят отсега нови форми на протест.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки