Министър Вълчев: Не бързайте да пращате децата на детска градина


Министър Вълчев: Не бързайте да пращате децата на детска градина
Снимка: Община Бургас
19 Май 2020, Вторник


След 22 май детските учебни заведения ще отворят врати

Автор: Десант

От 22 май до 1 юни общините трябва да решат дали ще отворят за посещения детските градини. Това оповести на брифинг здравният министър Кирил Ананиев.

Неговият колега Красимир Вълчев, който оглавява образователното ведомство, отправи апел към родителите, по възможност, да не бързат да пускат децата си в детските заведения, тъй като най-безопасна за тях е домашната обстановка. Това особено важи за случаите, в които в семейството живее и възрастен човек или пък се налага да се ползва градски транспорт за отиване до детската градина.

Иначе няма да се въвежда ограничение за броя на децата в групите. Принципно се очаква той да не надхвърли 10-12, а в по-големите градове - до 18 малчугани. Обичайно е за летните месеци средната посещаемост да спада почти наполовина и във времената, когато няма пандемия.

По-голяма част от времето възпитаниците на детските градини ще прекарват навън. 

Учителите ще бъдат с маски или шлемове. За съжаление, яма как да се осигури дистанция между децата, но ще се спазва дистанция между учителите и между родителите. За да се избегнат струпвания, ще бъдат удължени интервалите за водете и взимане на децата от учебното заведение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки